Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Sunday, January 30, 2011

Tolong...Kuarkan Aku..


Korang pernah kena kurung dalam toilet tak? Yang senyum-senyum tu pernah la tu...
Mak korang kurung ey? Hahaha!! Sape suruh korang nakal sangat... Yang aku nak cerite ni bukan pasal mak aku kurung..tapi kena kurung dengan sorang guard tau! Korang tau pukul berape tyme tu? 5 pagi..Kat mane? Kat Stesen Bas Klang... Chop!!! Jangan ingat aku suka keluar tak tentu hala pulak sebab kena kurung tyme macam ni..

Meh dekat cket aku nak story-morry.. citernye macam ni...

Tyme tu sebenarnye aku naik bas otw dari Dungun nak balik ke Shah Alam... Aku ni jenis homesick.. Tiap kali study week, aku balik umah.. Ari tu aku beli tiket malam kononnya nak jimatkan masa sebab kalu aku naik bas siang maknanya masa study aku dah terbuang la dengan perjalanan tu. Inilah gayanya kalu suka study last minute.. Masa kena manage sebaik mungkin..Kononnye la..

Awal-awal lagi plan aku ni ditentang sekeras-kerasnya oleh my ‘Superman’..Katanya bahaya balik malam sorang-sorang.. Kebetulan pulak die tak dapat ambik aku sebab ari tu ari bekerja..’Superman’ aku ni keje dengan MTD PRIME.. Korang tau ke? Tu company yang jaga highway Pantai Timur tu.. Company tu plak dekat belakang R&R Genting Sempah tu..Agak jauh la jugak kalu nak datang ambik aku kat Shah Alam.. Tak pe, aku  paham..

 Inilah die Superman saye..hahaha!!

Dengan sedikit kedegilan ni, aku teruskan jugak plan aku tu.. Bas gerak dkat kul 12 gak laa.. Otw tu aku rase nak buang air. Ble bas tu berenti dekat R&R Bentong kot kalu tak silap, aku tengok tak de sape pun perempuan yang turun. So, aku batalkan hajat aku tu sebab takut gak kul 3 pagi turun sorang-sorang..hehehe!

Akhirnya bas tu sampai ke Stesen Bas Klang kul 5 pagi. Bas  singgah situ dulu turunkan orang kjap before ke Shah Alam. Aku pun turun cakap kat driver bas tu aku nak gi toilet kjap. Kononya selamat la gi toilet kat situ tp malang sungguh.. Baru aku tau rupe-rupenya toilet kat situ di hujung bangunan .. Memang tersorok la...  
  
Bermulalah episod cuak tahap gunung kinabalu aku tu..Korang bosan dh ke? Erm...sorry la kalu gitu..huhuhu!!!



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

6 comments:

  1. oww apee dia? ce cerr ce cerr.hehe

    ReplyDelete
  2. Ish...mencabar giler la kena kurung sorang2 ni...Dah la anak dara, kiut plak tuuu...Ish,ish,ish...Lepaih tu aper citer...?

    ReplyDelete
  3. terbantut story tuu...sambung ler

    ReplyDelete
  4. nk kena babab ni....cte suke cmtu tau.....eeeiiiee....hehehe....klang central ke?

    ReplyDelete

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...