Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Monday, January 31, 2011

Aku Dah Selamat...

Wacha!!!
Hehehe!! aku nak smbung story-morry aku ni..
Sorry la yang komen citer tergantung tu..Takut korang bosan je..Tu yang brenti tu..
eh..korang tau ke citer mane yang aku nk sambung ni? Citer ni...
Skali lagi..meh dekat-dekat nak sambung stori..
Hish......

Aku pun sampailah kat depan pintu besat toilet tu.. Tu pun lepas sorg pak cik cab ni tunjukkan kat aku jalannya.. Sampai-sampai je, aku tengok toilet gelap gelita.. Maknanya, memang tak de sesape kat toilet tu.. Dah la tersorok di sebalik bangunan, gelap lak tu.. Bleh kate, kalu ade sesape buat pape yang kurang baik kat kite, memang orang tak nampak la.. Disebabkan aku dah tak leh buat pape, aku terjah jugak la kat toilet tu.. Aku bukak lampu dlu la kasi cerah..Toilet tu plak jenis yang macam ala-ala kat shopping complex tu.. Masuk pintu utama dulu, pastu baru diasingkan pintu toilet laki dengan perempuan.. Walaupun aku dah nak terbuang, sempat lagi aku lihat papan tanda.. Yelaa, kot-kot tersalah masuk toilet laki..

Selepas menunaikan hajat, baru je nak keluar, aku terdengar suara lelaki dalam toilet tu.. Terus aku terkejut.. Aku pun terus kuar dari toilet tu untuk ke pintu besar tu.. Sekali aku nampak ade sorang guard india kat toilet tu..Eh, aku tak ingat laa..Sorang ke dua. Yang pasti guard tu kat dalam tu jugak la dan pintu utama toilet tu dah ditutup dan dihadang sekali dengan kayu. Terkejut aku tengok..Terus panik.. Kebetulan ade sorang lagi  dalam toilet  laki. Guard tu tanye aku kawan aku ke kat dalam toilet laki tu.. Aku yang tengah gelabah tahap ape pun tak tau la terus ngaku laki dalam tu kawan aku. Padahal aku tak tau pun sape. Guard tu cakap die nak bukak pintu nanti laki dalam tu kluar. Biar kitorang keluar sekali sebab die nak kunci toilet tu. Tak mau bagi orang masuk dah.

Aku yang tengah cuak ni masuk balik dlm toilet perempuan. Aku try cool balik.. Sambil-sambil tu aku try ingat balik step-step nak pertahankan diri yang pernah aku belajar..hahahha!!  Sempat jugak aku call Incik Superman aku tu. Nasib baik call aku di pagi buta tu dijawab. Terkejut die dengar aku cakap aku dikurung dalam toilet tu.. Ble aku jenguk balik ke pintu utama, empunya badan dalam toilet laki tu pun kluar.. Ya Allah, malang sungguh nasib aku. Die bukan penumpang macam aku tapi guard jugak rupenye. Dari segi percakapan, aku tak rase die orang Malaysia.... Guard yang India tu terus tanye balik ngape aku cakap org kat toilet laki tu kawan aku... Aku buat selamber je la jawab aku tersilap..tyme tu aku masih lagi cakap phone dengan Incik Superman aku tu... Bler guard tu bukak je pintu utama tu, terus aku lari ke bas aku.. 

Tengah-tengah lari tu, terserempak balik dengan pak cik cab yang tolong tunjukkan toilet tu.. Die sempat tanye aku ok ke tak.. Aku cakap aku ok je.. Hihihi!! Nasib baik tak de pape.. Pak Cik bas pun dah tunggu aku tyme tu. Aku naik je terus bas jalan dan bawak aku ke Shah Alam.. 

Alhamdulillah, takde pape yang bukan-bukan terjadi.. 

Moral of the story: Jgn degil-degil.. Dengarlah nasihat dan fikirlah sebaiknya sebelum bertindak.. ^_^
p/s: nanti aku citer lagi kesah lain..pasal diri terancam jugak..hehehe
♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Sunday, January 30, 2011

Tolong...Kuarkan Aku..


Korang pernah kena kurung dalam toilet tak? Yang senyum-senyum tu pernah la tu...
Mak korang kurung ey? Hahaha!! Sape suruh korang nakal sangat... Yang aku nak cerite ni bukan pasal mak aku kurung..tapi kena kurung dengan sorang guard tau! Korang tau pukul berape tyme tu? 5 pagi..Kat mane? Kat Stesen Bas Klang... Chop!!! Jangan ingat aku suka keluar tak tentu hala pulak sebab kena kurung tyme macam ni..

Meh dekat cket aku nak story-morry.. citernye macam ni...

Tyme tu sebenarnye aku naik bas otw dari Dungun nak balik ke Shah Alam... Aku ni jenis homesick.. Tiap kali study week, aku balik umah.. Ari tu aku beli tiket malam kononnya nak jimatkan masa sebab kalu aku naik bas siang maknanya masa study aku dah terbuang la dengan perjalanan tu. Inilah gayanya kalu suka study last minute.. Masa kena manage sebaik mungkin..Kononnye la..

Awal-awal lagi plan aku ni ditentang sekeras-kerasnya oleh my ‘Superman’..Katanya bahaya balik malam sorang-sorang.. Kebetulan pulak die tak dapat ambik aku sebab ari tu ari bekerja..’Superman’ aku ni keje dengan MTD PRIME.. Korang tau ke? Tu company yang jaga highway Pantai Timur tu.. Company tu plak dekat belakang R&R Genting Sempah tu..Agak jauh la jugak kalu nak datang ambik aku kat Shah Alam.. Tak pe, aku  paham..

 Inilah die Superman saye..hahaha!!

Dengan sedikit kedegilan ni, aku teruskan jugak plan aku tu.. Bas gerak dkat kul 12 gak laa.. Otw tu aku rase nak buang air. Ble bas tu berenti dekat R&R Bentong kot kalu tak silap, aku tengok tak de sape pun perempuan yang turun. So, aku batalkan hajat aku tu sebab takut gak kul 3 pagi turun sorang-sorang..hehehe!

Akhirnya bas tu sampai ke Stesen Bas Klang kul 5 pagi. Bas  singgah situ dulu turunkan orang kjap before ke Shah Alam. Aku pun turun cakap kat driver bas tu aku nak gi toilet kjap. Kononya selamat la gi toilet kat situ tp malang sungguh.. Baru aku tau rupe-rupenya toilet kat situ di hujung bangunan .. Memang tersorok la...  
  
Bermulalah episod cuak tahap gunung kinabalu aku tu..Korang bosan dh ke? Erm...sorry la kalu gitu..huhuhu!!!



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Alycia 1st Giveaway


klik la cpat-cpat..
jgn tunggu lame-lame ok..
BuBye...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Sweet 90 first Lucky draw


jalan-jalan dengan tulus,
terjumpa pulak blog  Ched and Yus..

Hobi saye mengutip straw,
Nampak pulak ada lucky draw..

hepi sangat rasenye today,
dapat wish MatCed Befday..

berlari-lari tersepak batu,
selamat ari lahir ke 21..

Anak ikan dalam lumpur,
Moga MatCed panjang umur..

malam-malam menonton khurafat,
Moga idup diberkati dunia akhirat..

AMIN...

P/S: Nak ajak Shekechik, Cik Bambam n Cik Puan Netty..


♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Souv3nier FroM MeLaKa GA

alahai..comeynye spek die..
pinjam bleh?
kawan-kawan..adik ni ckp kalu nk spek die, kne join contest ni dlu...
ape lagi..jom serbu..
hiyark....



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

GA CUTE2 COLLECTION

 
huh!!!
siyes comey kan?
korang rase kalu aku yang comey ni ade bende2 cute gini ape jd agaknye ye?
of course la I jadi cun plak..
heheheh!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Saturday, January 29, 2011

Besday Giveaway

Mau wish..
Hepi Belated Befday..
dan
Mekaseh buat GA..
Shekechik..
jom join..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Happy Birthday Giveaway

Kawan-kawan...
Tolong bleh tak?
Tolong join GA befday girl ni..
Nnt Befday Girl ni bg adiah tau kalu korg bertuah..
ok..
Jom..
Ops...Lpe plak..
Happy Belated Befday ye..
All the Best!!!

aduiii..
lpe lg..
syarat lg satu x buat..
ok..ni die gmbar gembira2 same kawan2..



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

GA: Follow-Mollow

korang nk follow ke?
meh la klik sini
syarat senang je..
Jgn bimbang yee..
konfirm korang leh buat sbb budak baru belajar macam saye pun bleh buat..
heheheh!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Friday, January 28, 2011

Selangkah ke Alam rumah Tangga

Ops...bkn aku laa..
Aku saje je nyibuk2 pasal org kawen ni..
biasalah..nak dekat cuti CNY ni, ramai gak la yg amik pluang nk kawen kan?
Aku tgk org je..
amik berkat kawan2 je la dlu..
Suke gi tengok..
bleh aku amik gmbar skali..
hehehe!
tgk ni...

ni la kawan aku yg bertunang dlu..
x tau la ble kawen..tp x silap aku tahun ni laa..
nak tgk aku?

nak patah tengkuk aku tu...

 team menyibuk aku..
(aku+nor+sepu)

x lpe jgk gmbar dgn tuan punye majlis...aku kah yg paling rendah? waaaaaaaa..

ok laa..
cket je la kasi korg tgk..
sbb aku malas nk tunggu gmbr ni up load lame2..
hehehehe!!
semoga bahagia...
amin..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

aku menang!!

Ehem..ehem..
Aku lpe lak nak nunjuk-nunjuk kat korang..
ari tu aku ade join Kak Lynn punye Giveaway sempena befday die..
sebelom aku join tu, aku dah siap bace jampi serapah taw..(saje reka2)
tp korg jgn tiru yee..syirik tu...
pastu tidak kuduga, aku salah seorg yang menerima adiah saguhati..
wink..wink..
mekaseh abg posmen dtg antar adiah tu yee..
n mekaseh byk2 kat kak lynn sbb memilih aku yg bertuah ni..
korg nk tgk adiahnye?
jeng..jeng..
cute kan?
first tyme dpt adiah ni..
slain adiah, dpt award gak sbb join giveaway tu...

so, mekasehbyk2 kat kak lynn..
jom kte jenguk blog kak lynn plak..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Thursday, January 27, 2011

Aduh..

Penat la mlm ni..
Baru balik klas tuisyen..
Bukan senang nk ngajar budak-budak ni..
Bising +mulut tak leh tutup satu hal..
nak kasi paham pun satu hal..
Ke aku yg tak reti ajar?
hahaha!!
Sabar..sabar..
skrg dah paham cket perasaan jd cikgu..
so, nak cakap..
THANK YOU SO MUCH..
pada sume cikgu yang pernah ngahar aku dlu..
dari budak tak tahu pape
smpailah sekarang aku dh tahu serba sedikit pasal Undang-Undang Malaysia..
Hormatilah Cikgu!!



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Korang Nampak tak?


Mane ni? Aduh.... Korang ade nampak tak? Atau ade teramik ke? Tak de eh? Minah kalut + cerewet ni dah start dah...Aku bukan suka-suka tau wat kalut gini..Tapi aku mmg macam ni..Pantang  barang aku ilang..Tensen!!

Aku baru je nk share cket lg ilmu yang aku ad dengan korang sume ade tapi sumber aku tu tak de plak.. Terus aku kalut mencari...pastu aku mesej sume ex housemate aku dlu kot-kot dorg ade teramik  sbb aku punye yang baru update tp dorg cakap tak de amik gak.. tak tahu la aku pun.. sayangnya kalu btol-btol ilang sbb tu salah satu koleksi yang aku ade..

Korang tolong aku cari bleh? Eh..lupe lak nak bgtau.. Sumber yang aku cari tu ialah sebuah buku berkaler oren.. Itu bukan buku biase tau..Nama die Penal Code atau dikenali jugak sebagai Kanun Keseksaan..Korang pernah dengar tak name tu? Tak pernah? Alaa..Kat newspaper slalu la ade perkataan tu... Tak pun bleh dengar bler pembace brite kat TV yang cntik-cantik dan tampan bergaya tu slalu sebut bler dorg bacekan berita pasal kes jenayah...

Nanti dh jumpe aku share ng korang ape ade kat dalam tu yee.. Mintak-mintak la jumpa balik..

Bye..bye...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Nur Shop Giveaway

Assalamualaikum...
Comey tak kasut tu?
bukan aku punye tp banner untuk Nur Shop Giveaway...
Aku survey la kedai die td..
byk barang-barang comey...
Nk tengok gak ke?
sesuai utk bli barang2 untuk babykorang..
Meh la...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

DANIEL ADIE GIVEAWAY: Diary Motivation 2011


-I want this different Diary-
Ape yang different?
Saye pun tak tahu..
Itu kate Daniel Adie..
kalu saye dpt diari ni, sy bgtau la ape yg different tu ok!!
nak ajak cik bambam n cik nelly la berebut diari ni ng saye..
heheheh!!
kawan-kawan lain nk jugak ke?
jom kte berebut kat

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Nini D & The Warna Contest

 

warna-warni itu indah skali kan?
ceria je..
kalu nk ceria lg, meh join contest ni..
adiah die..
huh...meletop!!!
kite nak ajak
shekechik la join..

jawapan exam Contest:

1) Rekaan tudung skarang semakin menarik tetapi dlm mase yg same semakin memudahkan pemakai..
    Bagi yang nak cepat, ramai anak, tudung skarang sangat2 membantu..
2) Saya plak lebih berminat kepada shawl. Tetapi dlm masa sama turut mencuba tudung yang sangat2 memudahkan pemakai..saya sukakan rekaan yang simple..kurang minat pada yang terlampau banyak manik..
Slogan..
Bertudung akan lebih bergaya sekiranya dipakai dengan penuh keikhlasan, penuh keyakinan dan ditampilkan dengan akhlak yang penuh terpuji...pastinya keindahan akan menjadi milik anda...
♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

2nd Giveaway:Atie nak Kasi Tudung!!


Bestnye kalu aku dapat ni..
bleh kasi kt mak aku..
sebab?
aku x pakai sangat tudung mcm ni tp mak aku mmg fanatik la kt tudung ni..
konfirm jgk x de org nk berebut ng mak aku sbb aku ng mak aku je ppuan dalam umah ni..
arap2 aku la yg dapat..
bleh aku jadi anak yg bermurah hati plak kali ni..
amin...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Wednesday, January 26, 2011

Giveaway tahun baru


Korang nmpk banner kat ats tu?
adiah die mmg best..
kalu korg menang, 
konfirm korg hepi n nmpak cantik..
tak yah pikir lame2, jom la join..
wink..wink..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

New Year Lucky Draw dari Blog Ibu Hamil


Sume bleh joinla ni..
bkn utk ibu hamil jee..
meh la join...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Tecik Craft's Giveaway

Nak join lagi!!!
sebelom expired..
nak join jugak?
jom...


ngape korang join?
aku join sbb aku nk bende comey tu..
tak pernah ade sesape lg kasi kt aku..
nk buat sendiri x tau
alang2 bleh dpt free ni, baik kau try..
hehhehe!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

GA:: ole-ole dari Semporna

GIVEAWAY LAGI!!!
Nak join jugak ke?
meh sini...
cpat2 dh nak tutup ni..
skrg, nk gi tag kawan2 plak..
bye...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

1st Lucky Draw Blog Suka Hati


wing..wink...
cute kan gmbar baby tu?
bersinar-sinar mate die..
ntah2 die wat iklan lens kot ni..
heheheh!!
korang tau ke anak sape ni?
v
v
v
v
v
v

nilah die psgn  bertuah empunye baby comey tu..
no wonder la kan...
bkn stakat muke je comey..
name baby tu pun comey gak..
nak tau name ape?
Kasyah Afham Fahimi..
ade faham x ?
hehehe!!

untuk family akak ni, aku arap nnt die dapat baby girl yg cute plak pasni..
lagi cute dr aku yg mmg ratu cute ni..
ngape gelak?
x caye ke?
x pe..x pe..
aku x kcik ati pun..
sumenye keranamu..
Kasyah...

-Sekian monolog dari Mimie-
 chop!!chop!!
nak ajak 3 kawan join monolog macam aku ni..
horray..horray..




♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Malaysia= Islam?

Assalamualaikum sume..
Ari ni aku nk share lg cket ilmu yg pernah aku belajar dlu..
Sebelum tu, aku nak tanye korang la korang rase Malaysia ni Negara Islam ke tak?
 Jeng..Jeng...
So, kat sini aku nk share la cket bab tu..

Malaysia  merupakan salah sebuah Negara Berperlembagaan.
Ni jelas tertulis dalam Federal Constitution@ Perlembagaan Negara (FC) pada Artikel 4(1)..

This Constitution is the supreme law of the Federation and any law passed after Merdeka Day which is inconsistent with this Constitution shall to the extent of the inconsistency be void..

Maksudnya, FC merupakan undang-undang tertinggi di Malaysia dan mana-mana undang-undang yang diluluskan tetapi  tidak mengikut FC dikira batal..

Didalam Islam, apakah undang-undang yang paling tinggi?
Tentulah Al-Quran.

FC sebagai undang-undang utama (supreme law) juga tidak ada menyatakan bahawa Malaysia adalah Negara Islam tetapi hanya menyebut agama rasmi Negara ini ialah Islam.
Ini jelas termaktub pada Artikel  3(1) iaitu:

Islam is the religion of the Federation but other religions may be practised in peace and harmony in any part of the Federation.

Di situ juga turut menyatakan bahawa agama selain Islam juga turut dibenarkan diamalkan dalam keadaan aman dan harmoni. Ini sangat sesuai dengan suasana masyarakat majmuk di Malaysia.

Seterusnya, English Law masih diterima pakai di Negara kita. Ini dijelaskan melalui Section 3(1)(a) dalam Civil Law Act 1956 @ Akta Undang-Undang Sivil, bahawa :

The court shall:
(a)    In West Malaysia or any part thereof, apply the common law of England and the rules of equity as administered in England on 7th April 1956.

Agaknya kenapa kita masih pakai English Law ye?
Sebenarnye ia dipakai untuk mengisi lacuna atau kekosongan dalam undang-undang kita...

Kita juga mengetahui bahawa Sistem perundangan di Malaysia diasingkan kepada dua iaitu Mahkamah Syariah dan Mahkamah Sivil. Setiap mahkamah mempunyai bidang kuasa masing-masing dan tidak boleh mencampuri kuasa yang telah ditetapkan itu.
Fikir-fikirkan bersama..

Malaysia Negara Islam atau hybrid?



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Tuesday, January 25, 2011

Senaman + Solat

Adakah anda slalu bersenam?
Dalam kesibukan mengejar masa, agak ramai yang tidak berkesempatan beriadah @ bersenam..
Jadi, bagaimana mahu terus menjalani kehidupan yang sihat?
Namun, tanpa kita sedari sebenarnya kita telah melakukan senaman setiap hari..
Tapi, bila ye?
S.O.L.A.T...
Setiap posisi dan  pergerakan yang kita lakukan dalam solat itu sebenarnya byk memberi kesan positif kepada kesihatan kita..

Di sini  didedahkan kesan solat kepada kesihatan kita oleh sekumpulan penyelidik Bioperubatan dari UM..


Antaranya: 

- posisi sujud dalam solat dapat mengurangkan denyutan jantung sebanyak 10 kali seminit. 
kadar denyutan jantung nominal semasa sujud adalah baik untuk kesihatan jantung   khususnya  dan kesihatan  keseluruhan badan amnya.Seseorang yang mempunyai kadar denyutan jantung 80 kali seminit dan ke atas, berisiko tinggi mengalami serangan jantung serta darah tinggi.  
Pakar perubatan juga menasihatkan supaya pesakit jantung menjalankan senaman ringan selama 30 minit sehari namun tidak menyatakan bentuk senaman yang boleh dilakukan dan didapati dengan mengamalkan solat sebanyak 12 rakaat sehari secara berturut-turut boleh dijadikan senaman ringan itu. 


- Pergerakan lazim solat boleh membantu mengurangkan sakit pinggang khususnya kepada wanita mengandung.kajian ini telah dilakukan terhadap pesakit pinggang yang normal dan ibu mengandung. Posisi rukuk dan sujud boleh dijadikan terapi kerana dapat membuka ruang antara spina 'spina canal' yang akan mengurangkan risiko penghimpitan urat saraf.

-Solat juga dapat memberikan kesan positif kepada seseorang yang menghidap penyakit Disfungsi Ereksi(DE).Sebelum ini, terdapat satu kajian mengenai senaman pengaktifan otot lantai pelvik yang boleh membantu melancarkan pengaliran darah dan mengurangkan masalah DE.kajian awal ini membuktikan bahawa postur semasa solat boleh memberikan kesan positif ke atas pesakit DE di mana pergerakan itu dapat mengaktifkan otot lantai pelvik. kajian ke atas dua pesakit DE dengan sesi terapi menunaikan solat selama satu bulan dan ia berjaya menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan terhadap pesakit.

Kawan-kawan,
usah la kita menggunakan alasan tiada masa untuk bersenam..
Usahlah jadikan alasan tidak mampu untuk ke gym..
Ramai yang mampu habiskan masa sehari suntuk untuk shopping..
mengapa tidak untuk kita menunaikan SOLAT?
  sedangkan solat itu juga sebahagian daripada senaman
bahkan juga untuk bekalan ke Sana?
TEPUK DADA, TANYALAH IMAN...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Perginya Seorang Sahabat..

Pagi2 ni aku cm biase la check email..salah satu drpd email tu dr FB..kawan sekolah lame dlu tag gmbar..
aku biarkan dlu..dah abis sume bende aku nk tgk, br aku bkak aku punye akaun FB and tgk la gmbar yg ditag tu..Yang menjadi musykil cket, sbb kt gmbar tu ade tulis

memory minangkabau n memory ngn kereta arwah tok wan ngn arwah along azila izma..al fatihah..

aku trus tanye balik dekat kwn yg tag aku tu..
ngape tulis arwah along? x paham laa...
Ya Allah..tersentap aku..rupa-rupanya Along dah lame pergi..
Along meninggal sebab eksiden...ade masuk paper tp agaknya aku tak terbace paper ari tu..
Aku jugak banyak lost contact lepas kluar dr sekolah tu..
walaupun tak banyak yang aku ingat pasal sekolah tu, tp kawan2 terutama yang satu rumah denganku tetap aku ingat lagi..
Aku cuba mencari balik berita yang disiarkan...

Berjaya juga menjejak balik FB Along n lihatlah kata-kata terakhir di wall Along...

Nor Azila Izma Othman kwn2 ku semua yg berada di umskal... aku nk mntak maaf byk2 ngn korang semua selama 3 thun aku brada di umskal sekiranya aku ade buat silap.... terutamanya kpd kwn2 ku yg rapat2 dan he21 thn 3.....

Along..

walaupun hanya sempat mengenalinya lebih kurang dalam 4 bulan, Along mmg baik dan bukan jenis suka sakitkan hati kawan2..

Along sentiasa dalam kenangan..

Semoga tenang di sana...

AL-FATIHAH..


♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Monday, January 24, 2011

Special For...

Hye..
this is special for my Close Fren,
Peter Graham..
Purpose?
i want to say sorry for what happened..
ask me bout freNship?

here...


How i feel?


Why?
to have found a friend as precious as U!!
so?

&


Thanks Peter...

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

2011 Atiqah Homemade Chocolate Giveaway

CHOCOLATE?
Terbeliak mate tgk giveaway kali ni..
terus terasa akan kesedapan coklat di kerongkong..
ish..ish..
nasib baek tak meleleh air liur...
byk2 coklat yg ade, yg menjadi igauan malamku adalah....

menarik kan?
mmg x terkata..
korang nk join jgk?
cpat2 tau!!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

NEW BLOG LAUNCH GIVEAWAY


nmpak adiah tu? mahal tu..kalu nk, korg join la giveaway ni...
cpat2..jgn la teragak2..
klik je....
hehehee!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Sunday, January 23, 2011

Giveaway 3tahun blog misztrex!

wow!! dah tahun ke 3 anniversary blog misztrex ni...yg bestnye siap ade giveaway lagi..
Jom kawan-kawan..masa masih ade..kite serbu cpat2 ke blog misztrex..
jgn la serbu saje2..join la giveaway ni..kasi meriah+gempak+gegar cket..
baru la meletopp!! hehehe
syarat pun senang aje..
alaa..aku konfirm korg dah expert, not expired pasal term giveaway ni..
tp ade la cket syarat tmbahan tu..
So, kasi korg lg paham, korang klik aje kt name blog tu ye..
bacela sepuas ati korang..tp jgn la smpai dah expired tarikh, korang x join2 gak lagi..

ME?
lucky Follower...609
like FB...127
syarat lain dh buat jgk..
wish me luck..

Yg bertuah nk ajak..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Haruslah Kerongsang Sabah Jadi Pilihan

ehem..ehem..sebenarnye aku bkn nk jual + promote kerongsang Sabah tau..heheh
aku wat entri ni sbb aku join giveaway yg dianjurkan oleh lieroseqiemi.. 
korang nk tau ngape Kerongsang Sabah jadi pilihan?
sebabnye tajuk die mmg kne wat gitu..
tp ok gak tau..sbb aku tak pernah lagi ade kerongsang dr Sabah ni..
mane tau, tetibe ade rezeki dapat plak kat aku kn? kn?
korang jgn la jeles plak ye..
ngape muke korang cm x puas ati je ni?
nak join gak ke?
yelaa..yelaa..korang klik je la kat name penganjur kat ats tu..
saje je la korang ni..
ok laa, kte tengok sape yang kene..
hehehe

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Ilya Alias GiveAway

 hai semua...
hadiah novel sedang menanti..
kepada semua peminat novel,
jom sertai 'giveaway' ni beramai-ramai..
saya sangat cintakan novel hingga...
 teng..teng..
sanggup bangun solat subuh lepas tu terus 'stadi' novel..
sanggup tangguh mandi pagi kepada mandi petang..
sanggup makan novel tu daripada makan nasi..
hehehe!! itulah penangan sebuah novel..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Ilya Craft GiveAway


di saat kebosanan ini, terjumpe plak giveaway oleh Ilya ni..
kebetulan plak mmg ske ng bende2 macam ni..
kalu dpt, bleh wat hiasan plus nunjuk2 kat adik2 n kawan2..
nk wat sendiri tak pandai lagi..
kalu dpt yg ni, bleh la tengok2 n try ujibakat palk..
eh..ujibakat plak..
tunjuk bakat laa..
ok..
wish me luck..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

CINTA HATI 1st GIVEAWAY



mekaseh shekechik sbb tag saye ye.. cinta hati saya!!

cinta itu lahir dr hati..setiap hati itu berhak memiliki rase cinta..
cinta itu buatkan kite lebih berhati-hati..
cinta jugak selalu buatkan kite berkecil hati..
jd, berhati-hatilah dalam bercinta kerana cinta itu tidak pernah buta tetapi kite sendiri yg buta..
hehehehe!!


jom join..

cik puan netty
najwa napatah
cik bambam

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Loving Mineral Make Up Giveaway!


hehehe!! giveaway yg sgt bagus utk aku try..mane tau aku btol2 dapat kn..kalu dapat, bleh kate ni lah brg2 mekap yg aku ade sbb aku ni mmg 0 bab2 mekap ni...mmg x pernah mekap2..tgk kawan je..
stakat bedak n lipstic tu aku ade laa...bende basic laa..lain mmg x de..
doakan la aje aku dpt..nnt leh aku blajar mewarna kt muke aku plak..hehehhe

jawapn utk soalan giveaway ni ialah
hijau!!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Saturday, January 22, 2011

Blushing= Pipi Merah

waaaaaaaaaaaaaaa...........
sonoknye....
nk tau ngape?
sbb ari ni ade sorg kawan aku kt sini ckp aku n blog aku ni comey..
termalu lak I...
heheheh!!

Mekaseh ye Adiba..
Mmg akan kuingat smpi bler2 la...
First tyme ade org tulis pasal aku kt entri die ni...
Yg penting tang comey tu..
hahahha!!
boleh tergolek jatuh katil tau tido malam ni ble ade org puji ni...

Ngape?
korang x caye ke citer aku ni?
Korang nk evidence ke?
ok2...no hal laaa..
korang gi je tgk kat blog...

TENKIU BYK-BYK!!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

GIVEAWAY KEYCHAIN COMEL UNTUK ANDA


mekaseh ye shekechik tag kter...nmpak sgt kter yg comey tu..hahhaha!!
so, skrg saye lak nk tag:
najwa napatah..

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Friday, January 21, 2011

"Blogwalking List 2011 bersama AbgferOz"

http://jiwarosak.blogspot.com/

iya!!!mau join blogwalking ng abg feroz ni...dengan penuh nekad dan azam yg teguh, aku nak join!!!


♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...