Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Sunday, May 20, 2012

SoAlan TerBosan aBad Ini..


Baru-baru ni ada anak jiran aku kawen…
Aku yang duduk selang lebih kurang 10 buah umah ni haruslah dijemput kan..
Dah pukul 3 lebih baru aku pegi..
Segan nak gi sorang-sorang... 
Tunggu mak aku balik ajak gi dengan die dlu laa...
Sampai-sampai je, rombongan lelaki tgh bersantap..
 


Malas nk selitkan diri yang tak berapa besar ni, aku pilih port baik punye la nk makan..
Korang tau kt mane?
Hehehe!! Kat tempat mak aku and the geng wat keje..
Kat belakang umah sane…
Mule-mule memang best la nk makan tu sbb jauh dari org ramai..
Bleh aku makan dengan comotnye..
Dah terbayang dah dapat gigit ayam tu sampai tinggal tulang je ni…


Nyum..Nyum…

Start je aku suap nasi tu, sorang sorang geng-geng mak aku datang bawak kerusi..
Duduk plak keliling aku..
Memang comey la mak cik- mak cik wat bulatan…
Agaknye kesian tengok aku makan sorang-sorang kot..
Tengah-tengah aku mencontrol cun tyme makan smbil layan geng-geng dapur sembang bab lauk, tetibe dorang tukar topic kawen plak..
  
 
Kalah ahli parlimen kalu mak cik-mak cik ni berdebat ni…
Bleh plak dorang duk bilang the next kenduri…
Maksudnye, bilang anak sape plak yang akan kawen pasni…
Sabar..sabar..
Nasi nak abes dah ni..
Pasni kne cepat-cepat angkat kaki ni…

Tapi..
“ Ni Kak Mie, ble nak kawen plak ni? Asik orang je”
Dush!!! Terus terlekat daging kat celah gigi…
Alaa… tak sempat la plak nak elak tadi..
“ Alaa, rileks la mak cik.. Ape mak cik ingat ma abah saya besarkan saye cantik-cantik ni, tujuan nak saya kawen je ke? Ape ingat saya ni tak laku ke?”



Power tak jawapan aku? Macam halilintar je kan? Ok, sebenarnye, tu dalam ati je laa.. Mau kene lada itam dengan mak kau ni kalu jawab gitu…
Hehehe!!
Jawapan standard aku “ Bagi orang lain dulu la”…
Macam redha je kan jawapan aku tu…
Dah gaye Izzah dalam ombak rindu plak aku rase..
Cuma aku tak cun cam die jee..
Hahaha! 

Dah perasan jawapan redha aku tu, ade plak mak cik yang lain tolong support termasuk la Puan General Besar Che Halina ( mak aku la tu)…hehehe!!
Nampak sangat mak aku tak puas lagi jaga aku kan? 
Love U la ma…
Ingatkan tu je kene, skali aku menapak balik umah, terserempak plak dgn lagi sorang mak cik…
Tepi jalan pun, kne soal lagi the same question…
Erm..pasni nak gi kenduri, aku nak bawak kertas yang ade tulis..
‘Jodoh saya tak sampai lagi’
Gantung kat leher siap-siap…
Amacam?


Korang pun mesti slalu kena tembak dengan soalan gitu kan…
Siyes malas nak jawab..
Jodoh pertemuan di tangan Allah…
Siapa la aku untuk tentukannya…
Hanya doa mampu aku lakukan..

Ni baru satu…
Banyak lagi soalan yang aku letakkan dalam soalan terbosan untuk dijawab…
 “Bila nak keje ni? Tak dapat keje lagi ke?”
 Untuk yang tengah cari keje mesti bosan ble orang asik tanye gitu kan?
“ Mane satu kakak, mane adik ni?”
Untuk si kembar, bosannya untuk menjawab kan..
“ Bile nak dapat baby ni?”
Pasti  penat ditanye macam tu untuk yang baru kawen..
So??
Renung-renungkanlah..



♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Thursday, May 3, 2012

Apa yang salah bila tengok bola kat stadium?


Gol!!!


 
Tu jerit kalu menang..
Tapi baru ni team Terengganu tak lepas nk ke final utk piala FA..
It’s Ok!! It’s alright!!
Aku tetap sokong Terengganu..
Pape pun congrat la Kelantan n Sime Darby dpt ke final..
Atas kertas nmpak cam Kelantan yg lebih hebat..
Tapi di padang nnt la penentunya…
Korang suke tak tgk bola kat stadium?



Hah? Tak pernah tgk kat stadium?
Rileks laa.. Aku pun tak pernah tgk jgk..
Pernah pun stadium UITM je dulu-dulu..
 Tengok kt tv je la senang..
Aku nmpak cam best je dpt tgk kt stadium..

Meriah je tp ade isu yang buat aku angin cket..
Aku pernah nmpk kat tv, ble abis game n team yang korang sokong tu menang, korang bersorak bagai nk tercabut dah gigi..
Ok, fine! Standard la tu menang kan..
Yang tak standardnye ble aku tgk korang angkat baby korang tu tinggi-tinggi tayang depan kamera sbb dah seronok sgt..
Kalu baby tu turut bersorak cam korang tak pe, ini baby tu duk meraung-raung takut je gayanye..



Kekadang, agaknye tak cukup muke sendiri, dgn muke baby skali dikaler-kaler..
Nak je aku hempuk sape yang buat mcm tu..
Kot ye pun fanatic sgt dengan bola, tak yah la smpi nk angkut budak kecik tu masuk stadium..
Aku tak sure la nk masuk stadium ade had umur ke tak..
Tp bg aku, agak salah la buat macam tu..
Salah maksud aku kt sini bukan la mcm breach the law yg smpi tahap kne masuk penjara..
Tp salah dari sudut moral kot..
Tempat tu kan bising.. Terdedah dengan bahaya plak tu..
Tau-tau je la manusia skrang..
Susah nak terima hakikat.. makin lame, makin immoral aku tgk..
Kalah je trus nak baling botol air la, mercun la, selipar la, bakar sana, bakar sini, pukul sana, pukul sini..
Tu pun lagi satu yg salah ble masuk stadium..
Ok, tu my opinion based on my observation..
Sayangi anak anda!!
Peace..
^_^


**___________________________________________**


** Peminat MU yang tak setia, Afiq Addnin (dlm bulatan)**

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Wednesday, May 2, 2012

Special For U My Friend..


Entri yang masak ranum dari aku..
Aku peram ni dah lame…
So, Alkisahnye…..
V
V
V
V
V
15 April 2012…
Erm.. dh nk dekat dah birthday dayah ni..
19 April ni..
Nk kne wish kul 12 mlm ni..

V
V
V
 
20 April 2012..
Alamak!!
Aku lupe nk wish birthday Dayah…
Aduh…cmne nk buat ni…
Patutnye aku set as note kt hp la baru ni…
Mesti Dayah tunggu aku wish ni..( Btol tak Dayah? Hehehe!)
So, ari ni setelah hampir setengah bulan berlalu…

V
V
V
 V 



First thing is…



Aku siyes tak sengaja…
Sebenarnye, aku dibizikan oleh keje-keje yang tak pernah setel tu..
Tu yg jd lost jap tu…
So?
Aku nk wish ko

V
V
V


Ingatkan nk wish 20 aribulan tu tp rase serba salah plak…
Tangguh punye tangguh smpi ke ari ni..
Tu pun setelah puas pikir cmne nk wish kt ko ni..

 Makan pun tak berselera taw!!

Nasib baik ade teman aku ni yg rela ati jadi perantara..
Aku ade adiah spesel nk bg ko ni mak cik..

Jeng...

Jeng…




So, ko kne dengar la aku ‘menyumbangkan’ lagu tu..

video
 
 Hahaha!! Sori la tak best..
Aku try je…
Aku doakan moga ko slalu bahagia…
Murah rezeki..
Aku tau ko slalu rindu aku even ko tak pernah ngaku..
Sbb tu ko suke call aku kan? Kan?
Hahaha!!
Ok la, all the best ye mak cik!!
^_^
***________________________________________***

Korang nk knal ke sape dayah ni?
Die ni sebenarnye antare best fren aku la mase kt Uitm dlu..
Die orang pertame yang aku rapat..
Sebilik n satu klas ng aku mase Pre –Law..
Siap duk sebelah aku lagi tu dalam klas…
Merangkap Housemate n Roommate aku tyme degree..
Die ckp muke aku innocent je..
Sbb tu die nk kawan ng aku..
Nmpak sgt aku ni muke baik kan…

 See?
Dayah buat 'best' sbb dpt kawan dgn aku..
hehehe! 

Mak cik ni mmg suke ikut aku gi mane-mane…
Tak caye?
Meh tgk ni…

 Dayah ikut aku gi Pantai Morib..


 Di saat aku nk bawak diri tinggalkan Malaysia...

Dayah jugak la yang datang rayu-rayu jgn pergi..

Ok laa, 
tak mau la tunjuk banyak-banyak..
takut kne saman malu dengan puan lawyer ni plak..
Ok..
Peace..
^_^

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...