Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Sunday, February 19, 2012

Bila Aku Sudah Berteman..



March 2011, aku mule ade teman sendiri..
Slalu ikt aku gi mane-mane..
 ‘Cik Puteh’ name diberi..
Nak modern cket aku bg name Myvito..
Hehehe!!

Mule-mule bawak Cik Puteh, aku dh start komplen..
Aku ckp  goyang n tak best nak-nak ble kt selekoh..
Tak same cam bawak kete wira..
So, abah aku pun antar la kt mekanik sorang ni..
Direndahkan la Cik Puteh tu tp still tinggi dari aku la..
Sbb tu aku terpakse panjat krusi ble nk mandikan Cik Puteh..
Yg ntah papenye, aku terpakse lipatkan kaki kiri ble bawak Cik Puteh..
Sebab Cik Puteh ni auto..
Kaki kiri aku plak ske benor bergerak..
Sibuk nk tekan brek dgn kaki kiri..
Sebulan jgk aku bawak kete mcm tu..
Yg lebih haru ialah..



Tu die “P” yang gedabak  mak aku tampal kt kete aku even aku punye ‘P’ dh tamat tahun pertengahan tahun 2010..
Sanggup tu bli saje nk tmpal kt kete aku..
Hahaha!!
Mekaseh ye ma..
Nk mintak tmpal ‘P’ tu smpi 7 tahun pun tak kesah..
Tp yg bhg depan punye dh tercabut..


Ape jadi ble aku mula dh bawak Cik Puteh ni?
Bedebuk!!!
Ya Allah..aku langgar anak kerbau sape plak ni..
Cmne leh aku tak nampak?
Adoii...Ngape la die melintas tetibe ni..
Laju plak tu..
Intai kt side mirror, tgk dah lari dah..
Yang sebenarnye **** dh langgar kete aku..
Nasib baik tak de pape..
No aku je retak seribu..
Samak je laa..

Suatu petang time balik keje..
Sreeekkkkkkkkk..
Aduh... terkena jgk..
Tu laa...
Bajet hot sangat..
Ops.. Bukan bajet hot laa..
Bajet dah lepas td..
Aku langgar moto adik aku tyme nak masuk umah..
Ade la calar cket kt tepi pintu penumpang sbelah aku tu..
Tp aku cm biase wat muke tak bersalah ble mak aku start ceramah motivasi die..
Penat  dh jd mmg dengar x dengar je mak aku ckp ape..
Pagi-pagi esok tgk calar tu dh nmpak tak nmpk jee..
Rupe-rupenye mak aku tolong polish..
Mekaseh ma...

Suatu pagi yg lain plak di simpang 3,
Aku nak kuar then ade satu kete tu nk masuk..
Jalan tu plak tinggi n sempit..
Aku ngelak cket..
Kraaaaaaaakkk..
Erm.. Sah dh bergeser dgn jalan..
Sape suruh rendahkan kete..
Tak pasal-pasal abes berkerutu kt bumper tu..
Tak lame lpas tu
“K.mie, antar kete tu kt Abg Ro..Mintak die sembur.. Takut lame-lame berkarat. “
Cam biase la mak aku kn..
Ingat ma nak tolong bayar, skali kne bayar sendiri..
Mmg anak bertuah aku ni..
Hahaha!

Di pagi yang lain plak,
singgah kt skolah drop adik aku dlu..
Ble grak cket, tetibe 2 anak kucing ekor lintas jalan tu..

Aku pun slowkan la kete tu..
Tunggu2 smpi sudah anak kucing tu tak smpi seberang jalan..
Rupe-rupenye anak kucing tu lompat ikut rim kete aku then masuk dlm engine..
Wooo..
Abah aku la plak yg dtg jd hero..
Mekaseh abah..
Ma aku ckp
“Org lain bawak kete ok je, k.mie  bawak kete macam2 hal”


Pade pagi lain yg indah plak..
Ops.. sudah lewat..
Tekan laju-laju minyak tu..
Tetibe..
Gedeguk..
 masuk lopak air gara-gara nk elak lembu n kete dari depan..
Tak bleh nk brek sbb tgh laju n dekat selekoh..
Kete blakang pun dekat sgt..
Ingat ok je..
Skali penahan bumper leh tercabut n terlekat dkt tayar..
Mmg patah la kalu aku gerak..
Kt bumper tu jugak skali lagi berkerutu..
So, terpakse tunggu abah aku dtg jd hero lagi..
Nasib baik tak de monyet yg dtg teman aku pg tu..
Biase, area airport Kerteh tu mmg byk monyet..
Lewat jugak masuk keje akhirnye..

Tu blom masuk lg bab mak aku wat inspection petang-petang tyme aku balik keje..
Tak pasal-pasal kena sembur kete dlu..
Aku saje je nk praktis belah kek tyme kawen nnt..
Tu yg aku belah kek yg kat tgh jln gne tayar tu..
Dulu la, skrg dh tak wat dah..
hehehe!!



p/s: Dah mule hafal doa naik kenderaan since masuk lopak tu.. Alhamdulilah.. Jgn bawak laju-laju jugak!!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

1 comment:

  1. sila bawak najwa pi jalan2 dengan cik puteh anda.hahahaha

    ReplyDelete

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...