Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Monday, December 5, 2011

Nasi yang paling tak best...


Hye..
Kwn-kwn blogger aku sihat ke? Lame tak round2 umah korang..bukan tak sudi, tp internet umah aku rosak..Ade la makhluk ni yg nak duit dengan care mudah tp menyusahkan org..Susah gak kalu terlebih pandai ni..Dicurinye kabel telefon..Dekat 2 minggu gak la tak leh online..Then, ble dh ok, ade prob ng wireless plak..kne connect gne cabel je.. 

Tadi, kau pun call la TM nak buat aduan rakyat..Pegawai khidmat pelanggan tu perempuan.. Aku mmg angkat ibu jari la kat akak tu..Bagus sgt care die..Even tu mmg kerje die, tp care die nmpak peramah cket..AKu dah byk kali  wat aduan rakyat ni..Ari ni punye paling bagus..5 Bintang aku bg kt akak tu..Congrat la akak.. 


Back to my story ok..Aku nak citer pasal nasi yang paling tak best je..Ade sesape tau nasi ape? Mmm...Jawapannye adalah “NASIHAT”.. Ade Sesape yg suke gler dinasihat? Aku rase jawatan penasihat tu pun byk org tak ikut nasihatnye..Btol tak? Korang agak la kan ngape nasihat ni bende yg tak best? Sbb kne jd baik ke? Kena kongkong ke? Maybe laa..

Yang aku tgk sekarang ramai yang lebih suke memberi nasihat dari menerima nasihat.. Yang menasihat tu tak abis-abis, yang dinasihati ntah cabut ke mane dah...Mane taknye, yang menasihat tu pun 2 x 5 je dgn yang dinasihat..tak pun, lg truk dari tu..Adoiii... Yelaa, kesalahan org mmg cepat je nmpak, kesalahan sendiri? Sendiri mau ingat la ye.. .. Tapi tak dinafikan, ingat-mengingati tu perlu dlm hidup kite ni..

Siyes la cakap, kadang-kadang beri nasihat ni macam duk perabiskan enzim-enzim berharga dalam mulut kite tu je...So, aku rase nasihat ni tak semestinye dengan mulut..Tunjukkan skali dengan caranya..Tu aku rase ramai tak mampu buatkan? Sbb tu org slalu ckp’cakap senang, buatnye susah’... 

Walau pape pun, aku tetap suke ble dengar Dr. Fadzilah Kamsah bg nasihat pagi-pagi kat THR.. Rase macam sjuk je ati pepagi tyme drive nk gi keje ble dengar nasihat Dr...Thanks ye Dr...




Ok, renung-renungkan, fikir-fikirkan!!!

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

2 comments:

  1. ni la nasi yang paling best... nasi yang leh wat kita jadi kuat... nasihat tu cukup penting dalam kehidupan kita :)

    ReplyDelete

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...