Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Tuesday, November 27, 2012

Entertainment pagi di jalan raye…


Baru-baru ni di tengah-tengah dilanda kesibukan, tetibe dapat keje tambahan..Kena pi kursus la plk..
Bukan sehari, tp 4 hari..Dah la sorang-sorang..Sah-sah kne drive sendiri..
Dah dasar kepala angin + sesedap rase ati aku je, aku bising la jgk…Tgh byk keje ni la, nk kne pi kursus bagai..


Time aku duk bosan smbil melayan lagu mcm tak de keje, tak plak kne antar kursus..
Ngape tak suruh je org lain..Nampak sgt aku ni pekerje cemerlang kan..
Adoiiii… mengenangkan keadaan kt bukit Kuang tu, trus rase nk jalan kaki je gi kursus tu…
Takkan nak mintak ma antar plak..Wat malu dengan bebudak Tadika je aku ni..

First day,
Semangat gler ok..Kul 6.55 dah gerak dr umah..Awal x?Yelaa, kul 8 dah start..
Ok, tgh drive dengan penuh berhemah dengan kelajuan yang sewajarnye, aku nmpk satu hilux putih laju je dari blakang..Akhirnye masuk blakang aku..Ni yang bikin gua angin ni..

Ape kes nk rapat-rapat dengan aku ni?


See, angrybird kt dalam kete aku pun marah gak ni...

Aku dah kurangkan laju ni, potong je la bro…Tak yah la nak follow rapat-rapat..Takkan tetibe jadi berhemah plak..Skali smpi kat traffic light, hilux tu masuk lorong kanan..
Aku kan humble lagi down to earth, masuk kiri je laa…Erm, ngape rase cam penghuni-penghuni hilux tu pandang aku?Cun sangat ke aku pagi ni?Ops!!!Meh nk tengok cket..Hah????
Maaaaa…. Rase nak tutup muke gne helmet je smbil drive.. Dorang dah siap turunkan tingkap sambil lambai-lambai aku..

” Hai..nak gi jogging ke?”

Sempat lagi sound tu..Siap dengan gaya jogging lagi..Aku baik punye pakai baju kurung, ade plak nak jogging…Ok, dah hijau..Jalan trus..Ingatkan dorg nak potong, tp sampai sudah duk follow aku..Tetibe rase cam retis plak aku ni..hihihi!!Akhirnya, terpisah kat Bukit Kuang sebab arah dituju berbeza..Erm, nampaknye aku antare yang terawal la plak sampai..Esok leh gerak lewat cket la..Hehehe!!


Second day..
Tak bertanduk lagi ok tp gerak lewat cket and sampai still awal…Kali ni dari jauh dah nmpak dah that hilux..
Laju and potong aku..Tapi sempat lagi bukak tingkap ble sebelah aku tu..Lambai tangan, tersengih-sengih sambil sound something yang aku tak dengar pun…Hehehe!!Kali ni bikin aku tersenyum dengan gelagat dorg..

Third day..
No lambai-lambai sbb tak terserempak plak ng dorg..
Aku makin lambat rasenye..

Last day..
Jumaat..Tak ramai yang keje..Jalan mmg clear …Tetibe…Ping..ping…Dorang lagi…Kali ni potong aku sambil hon je..Ujan lebat..So, tak de la nak bukak tingkap smbil tersengih-sengih..Kali ni, aku tergelak sorang-sorang dalam kete..Hahaha!! Lawak la…

Ok, sebenarnye sape dorg tu?
Erm…entah la..Aku pun tak tau sape..Tapi aku mmg ade terjumpe dengan dorg tyme aku gi jogging kat Bukit Bauk 3 ari before gi kursus tu..


Aku ingat tu sbb dorang memang mesra alam la..Pastu memanjang wat lawak..Tanye macam-macam soalan..Setakat 3, 4 soalan aku jawab laa…Dah byk sgt, aku pun wat tak layan laa…Nak tercabut urat buku lali aku nak lari dr dorg..Yang peliknye, aku tak tau cmne dorg cam kete aku..Sebab mase jumpe tu, aku tak berade kat kete aku pun…Aku pura-pura dtg naik kete sorong je mase tu..hehehe!!Yang pasti, aku mmg ingt no plat hilux tu sbb no die mmg senang ingat…
  
Thanks la  pak cik-pak cik  for menceriakan pagi aku di saat tgh rajin tak rajin je pi kursus tu…
Ok, ketemu lagi..
^_^

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

1 comment:

  1. jemput join.. ;)

    http://suemuncet.blogspot.com/2012/11/contest-dari-blog-suemuncet.html

    ReplyDelete

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...