Mr.Nuffnang sayer!!

SweeTy..

Thursday, May 3, 2012

Apa yang salah bila tengok bola kat stadium?


Gol!!!


 
Tu jerit kalu menang..
Tapi baru ni team Terengganu tak lepas nk ke final utk piala FA..
It’s Ok!! It’s alright!!
Aku tetap sokong Terengganu..
Pape pun congrat la Kelantan n Sime Darby dpt ke final..
Atas kertas nmpak cam Kelantan yg lebih hebat..
Tapi di padang nnt la penentunya…
Korang suke tak tgk bola kat stadium?



Hah? Tak pernah tgk kat stadium?
Rileks laa.. Aku pun tak pernah tgk jgk..
Pernah pun stadium UITM je dulu-dulu..
 Tengok kt tv je la senang..
Aku nmpak cam best je dpt tgk kt stadium..

Meriah je tp ade isu yang buat aku angin cket..
Aku pernah nmpk kat tv, ble abis game n team yang korang sokong tu menang, korang bersorak bagai nk tercabut dah gigi..
Ok, fine! Standard la tu menang kan..
Yang tak standardnye ble aku tgk korang angkat baby korang tu tinggi-tinggi tayang depan kamera sbb dah seronok sgt..
Kalu baby tu turut bersorak cam korang tak pe, ini baby tu duk meraung-raung takut je gayanye..



Kekadang, agaknye tak cukup muke sendiri, dgn muke baby skali dikaler-kaler..
Nak je aku hempuk sape yang buat mcm tu..
Kot ye pun fanatic sgt dengan bola, tak yah la smpi nk angkut budak kecik tu masuk stadium..
Aku tak sure la nk masuk stadium ade had umur ke tak..
Tp bg aku, agak salah la buat macam tu..
Salah maksud aku kt sini bukan la mcm breach the law yg smpi tahap kne masuk penjara..
Tp salah dari sudut moral kot..
Tempat tu kan bising.. Terdedah dengan bahaya plak tu..
Tau-tau je la manusia skrang..
Susah nak terima hakikat.. makin lame, makin immoral aku tgk..
Kalah je trus nak baling botol air la, mercun la, selipar la, bakar sana, bakar sini, pukul sana, pukul sini..
Tu pun lagi satu yg salah ble masuk stadium..
Ok, tu my opinion based on my observation..
Sayangi anak anda!!
Peace..
^_^


**___________________________________________**


** Peminat MU yang tak setia, Afiq Addnin (dlm bulatan)**

♥ Thanks For Reading ♥

javascript:void(0)

1 comment:

  1. hahahahaha.....boleh plak bertukar jd fan chelsea

    ReplyDelete

Mr. Nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...